UUSI HYVÄNTEKEVÄISYYSULOTTUVUUS SUOMEEN: JUOKSE HYVISTÄ TAVOITTEISTA TOTTA

Suomen Urheiluliitto tuo Suomessa täysin uuden hyväntekeväisyysulottuvuuden juoksutapahtumiinsa kevään Helsinki City Running Day:ssä 19.5.2018 ja Naisten Kympillä 26.-27.5.2018. Näiden tapahtumien noin 30 000 osallistujalle on nyt tarjolla helppo tapa tehdä lisää hyvää. Juoksijat voivat halutessaan valita oman varainkeruukohteensa ja kerätä juoksullaan tukea merkittävimmille suomalaisille hyväntekeväisyysjärjestöille.

Suomen Urheiluliiton uusi yhteistyö online-varainkeruujärjestelmä AidBuilderin kanssa antaa paitsi SUL:lle, myös suurelle määrälle suomalaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä mahdollisuuden uudenlaiseen varainhankintaan liikuntatapahtumien yhteydessä. Suuret maratonit esimerkiksi Melbournessa ja Lontoossa ovat osoittaneet, että fyysisen haasteen ja hyvän tekemisen yhdistäminen tuottaa tulosta.

Miten toimii?

Uuden varainkeruujärjestelmän etu on helppous. Ilmoittautumisvaiheessa juoksija voi halutessaan valita kohteen, jota haluaa tukea. Ilmoittautumisen jälkeen perustetaan Oma keräys -keräyssivu kohteen kampanjasivulle. Tämän jälkeen voi kertoa tuttavilleen, että juoksee tapahtumassa ja kutsua heidät mukaan tukemaan kampanjaansa. Kaikki Oma keräyksen kautta tehdyt lahjoitukset menevät suoraan valitulle hyväntekeväisyyskohteelle.

Ketkä mukana?

Osallistuja voi valita tuettavan kohteensa kaikkiaan 16 eri järjestöstä Helsinki City Runing Dayn pääkumppanit ovat Sairaalaklovnit, Syöpäsäätiö, Sydänliitto ja SPR. Naisten Kympin pääkohteet ovat Roosa nauha, Lastenkilinikoiden Kummit, Sydänliitto ja SPR.

Suomen Urheiluliiton omana keräyskohteena on Kunniakierros. Kunniakierros on Suomen Urheiluliiton ja sen jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja, joka on jatkunut jo 35 vuotta. Kampanjan tuotto käytetään lasten ja nuorten yleisurheiluharrastuksen tukemiseen sekä yleisurheilutyöhön.

Suomessa hyväntekeväisyys lapsen kengissä

Suomessa hyväntekeväisyysjuokseminen on vasta alussa. Viime vuosina osa juoksutapahtumista on ohjannut prosentteja tuotostaan hyväntekeväisyyteen ja toisaalta hyväntekeväisyysjärjestöt ovat järjestäneet omia juoksutapahtumiaan. 

Kuten tähänkin asti, Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumien tapahtumatuotot suuntautuvat suomalaiseen lasten ja nuorten yleisurheilutoimintaan. Uuden yhteistyön ansiosta juoksija voi kuitenkin suoraan ohjata tukensa haluamalleen taholle ja tehdä näin kaksin verroin hyvää!

Haluamme auttaa paitsi yleisurheilukenttää, myös muuta hyvän tekemistä. On upeaa, että voimme olla luomassa juoksijoille mahdollisuuksia tukea esimerkiksi syöpää sairastavan äitinsä kunniaksi syöpäjärjestöä, toteaa Helsinki City Running Day:n kilpailunjohtaja Markku Haverinen. 

Lisätiedot:

Suomen Urheiluliitto Eero Rämö 040-5392737, Naisten Kymppi Karoliina Ylösjoki 050-5182254