Tapahtumainfo

HCR 2017 ALUSTAVA TAPAHTUMA-AIKATAULU

 

Perjantai 12.5.2017

klo 9.00 – 19.00 Helsinki City Run -kisatoimisto ja expo-alue avoinna Kisahallilla (Paavo Nurmen kuja 1)

 

Lauantai 13.5.2016

klo 9.00          
Kisatoimisto, expo-alue ja juoksukauppa aukeavat Kisahallilla

klo 11.00        
Varustesäilytysalue aukeaa Sonera Stadiumin viereisellä pallokentällä
Pukutilat aukeavat Sonera Stadiumin viereisellä pallokentällä
Arvotavarasäilytys aukeaa Sonera Stadiumin viereisellä pallokentällä
Sonera Stadiumin pääkatsomo aukeaa yleisölle

klo 13.00           Juoksunumeroiden jako päättyy ja expo-alue sulkeutuu Kisahallilla

klo 14.00           Expo ja myymälä sulkeutuvat Kisahallilla

klo 14.45           Ensimmäisten lähtöryhmien juoksijat ryhmittyneenä lähtöalueelle

klo 15.00 – 16.35 Lähdöt

klo 19.35           HCR tapahtuma-aika päättyy

klo 19.45           Maalialue sulkeutuu Sonera Stadiumilla

klo 20.00          Arvotavarasäilytys sulkeutuu, Uimastadion sulkeutuu

klo 20.30          Kisainfo sulkeutuu

Suosittelemme käyttämään julkisia kulkuneuvoja tapahtumaan tullessanne.

 

Oikeus aikataulujen ja tapahtumapaikkojen muutoksiin pidätetään.

Helsinki City Runilla ajanotto tehdään juoksunumeroon kiinnitetyllä ajanottosirulla ns. bib tagillä. Siru ja juoksunumero ovat kertakäyttöisiä, joten niitä ei tarvitse palauttaa. Ajanottojärjestelmän tuottaa Ultimate Sport Service.

Juoksijan lähtöaika rekisteröidään sirun avulla, kun hän ylittää lähtöviivalla olevat ajanottoanturit. Näin juoksija saa myös "nettoajan", joka kertoo ajan, jonka juoksija on todellisuudessa käyttänyt juoksuun lähtöviivalta maaliviivalle. Nettoaika on kuitenkin epävirallinen aika. Virallinen "bruttoaika" mitataan lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen.

Juoksijan tulee juosta kaikissa kontrollikohdissa ajanottolaitteiden kohdalta. Osallistujien on noudatettava järjestäjän antamia ohjeita ajanottojärjestelmän oikeanlaisesta käytöstä. Ohjeita noudattamatta jättäneille ei taata aikaa.

Numerolapusta tulee irroittaa sen reunassa oleva valkoinen henkilötieto-osa ennen juoksua. Juoksun jälkeen, jos olet käyttänyt varustesäilytystä, voit ojentaa pienen irroitettavan juoksunumerosi numerolapun keskiosasta varustesäilytykseen nopeuttamaan oman varustepussisi noutoa.

Järjestäjällä on oikeus määrittää vuosittain tapahtumassa käytettävä ajanottoteknologia ja –menetelmä. 

Kisatoimistossa on Expo-näyttelyalue, jossa on myynnissä mm. edullisia urheiluvarusteita ja tapahtuman yhteistyökumppaneiden tuotteita sekä palveluja. Expoon on vapaa pääsy kaikilla juoksusta kiinnostuneilla. Lisätietoja Expon tarkemmasta sisällöstä, aikataulusta ja sijainnista päivitetään lähempänä 2017 tapahtumaa.

Expo on avoinna:
Perjantaina 12.5. klo 9 - 19.00
Lauantaina 13.5 klo 9 - 14.00

 

Reitillä on neljä huoltopistettä.

Reitillä tarjotaan vettä ja Sportyfeel -urheilujuomaa (maku sitruuna, vahvuus 5 %). Lue lisää urheilujuomasta täältä

Lisäksi maalissa runsas huoltotarjonta. Erityisruokavalioita ei valitettavasti voida huomioida.

Helsinki City Runille ei ole alaikärajaa. Huomioittehan lapsia ilmoittaessa tapahtuman suuruuden sekä eksymisriskin reitillä. Alaikäisten osallistuminen huoltajan vastuulla.

Sportyfeel Helsinki City Run saa ensimmäistä kertaa virallisen joukkuekilpailun, jonka parhaat palkitaan tavarapalkinnoin. 

Joukkuekilpailuun voi osallistua, jos samassa seurassa, työpaikka- tai kaveriporukassa on viisi juoksijaa.

Joukkuekilpailuun lasketaan viiden parhaan juoksijan tulos sukupuolesta riippumatta. Joukkuekilpailussa ei ole erikseen miesten tai naisten kilpailua. Palkinnot lähetetään joukkueen yhteyshenkilölle kilpailun jälkeen.

Joukkueen kerääminen kannattaa! Joukkueenjohtajalle (eli joukkuetta keräävälle ja/tai hallinnoivalle henkilölle) on tiettyjä etuja joukkueen koon mukaan, joista voit lukea täältä. Mitä isompi joukkue, sitä enemmän etuja! 

Mikäli joudut keskeyttämään, on kuljetus järjestetty huoltopisteiltä maalin. Kerro huoltopisteillä keskeytyksestäsi, jotta he ottavat yhteyden järjestäjien kuljetusautoon. Myös polkupyörällä liikkuva valvoja saa yhteyden kuljetusautoon.

Kilpailu päättyy 3 tunnin päästä viimeisen lähtöryhmän lähtölaukauksesta. Reitillä on tarkistuspisteitä, joissa juoksijan tulee olla saadakseen jatkaa kilpailussa määräajan puitteissa. Osanottaja katsotaan keskeyttäneeksi, jos hän ei ole saapunut maaliin määräajassa tai hän ei saavu huoltopisteelle. Juoksija, joka jää määräajasta valvonta-auton taakse, jatkaa juoksua omalla vastuulla.

Kilpailun kokonaiskesto on 3 tuntia jokaisesta lähdöstä.

Kilpailu päättyy 3 tunnin päästä viimeisen lähtöryhmän lähtölaukauksesta. Reitillä on tarkistuspisteitä, joissa juoksijan tulee olla saadakseen jatkaa kilpailussa. Osanottaja katsotaan keskeyttäneeksi, jos hän ei ole saapunut maaliin määräajassa tai hän ei saavu huoltopisteelle. Juoksija, joka jää määräajasta valvonta-auton taakse, jatkaa juoksua omalla vastuulla.

Kilpailunumeron on henkilökohtainen eikä sitä voi turvallisuussyistä luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Kilpailunumeron takapuolelle on täytettävä lääkintähenkilöstöä varten henkilötiedot sekä ICE puhelinnumero (ICE = In Case of Emergency). Numero tulee kiinnittää näkyvästi etupuolelle siten, että numero on helposti luettavissa. Ilman numeroa juoksevat poistetaan reitiltä, eikä ilman pääse stadionin maalialueelle.

Numerolapusta tulee irroittaa sen reunassa oleva valkoinen henkilötieto-osa ennen juoksua. Juoksun jälkeen, jos olet käyttänyt varustesäilytystä, voit ojentaa pienen irroitettavan juoksunumerosi numerolapun keskiosasta varustesäilytykseen nopeuttamaan oman varustepussisi noutoa.

Numerolappu noudetaan Kisahallista sen aukioloaikoina. Nouto onnistuu, kun kerrot nimesi ja numerosi. Voit noutaa sen myös "lähtöluvalla", joka tulee muutama päivä ennen starttia sähköpostiisi.

Numerolappuun tulee 2017 ensimmäistä kertaa juoksunumeron lisäksi juoksijan etunimi.  ”Hyvä Martti” ja ”Tsemppiä Liisa”, huudot kannustavat juoksijoita läpi reitin, kun matkan varrella oleva yleisö voi paremmin kannustaa juoksijoita. Etunimellä varustettu numerolappu on koettu erinomaisena tapana lisätä juoksun katsojien osallistumista. 
 

Kisatoimisto sijaitsee tapahtuman ajan 12.-13.5.2017 Helsingissä, Töölön Kisahallilla osoitteessa Paavo Nurmen kuja 1. 

Toimiston avoinnaoloajat päivitetään myöhemmin.

Juoksijoiden tulee noutaa juoksunumeronsa sekä tapahtuman t-paita ja virallinen varustesäilytyspussi kisatoimistosta ennen juoksua. T-paita haetaan kilpailunumerokuoren jälkeen erilliseltä tiskiltä samasta tilasta, eikä sitä voi hakea enää lähdön jälkeen. Mikäli et itse pääse kisatoimistoon ennen juoksua, numeron ja paidan voi hakea myös toinen henkilö puolestasi tietämällä nimesi ja juoksunumerosi. 

Kisatoimistossa on myös Expo-näyttelyalue, jossa on myynnissä mm. edullisia urheiluvarusteita ja tapahtuman yhteistyökumppaneiden tuotteita sekä palveluja. Expo tulee uudistumaan vuonna 2017. Tiedotamme uudistuksista vähän lähempänä tapahtumaa.

Lähtölupa, eli koonti omasta numerosta ja lähtöryhmästä, tulee jokaiselle juoksijalle henkilökohtaiseen sähköpostiin pari päivää ennen tapahtumaa. Lähtölupa nopeuttaa numeron noutamista, mutta ei ole pakollinen. Nimi- ja numerotieto riittävät numeron noutoon. Numeron voi noutaa myös toinen henkilö, kunhan nimi- ja numero ovat noutajalla tiedossa. Numerot noudetaan Kisahallilta sen aukioloaikoina.

Aikaisempina vuosina lähtölupa on tullut kotiin HCR-lehden takakannessa. Näin ei tänä vuonna enää ole, vaan toimitaan yllä mainitulla tavalla.

Mikäli juoksijan havaitaan oikaisseen hänet hylätään ja samalla hänen osanottonsa SUL:n tuottamiin juoksutapahtumiin tulevaisuudessa kielletään. Reitin varrella on tarkastuspisteitä.

OLL:n opiskelijasarjaan ilmoittautuneet hakevat kilpailunumeronsa ja muun materiaalin 12.-13.5. kisatoimistossa sijaitsevasta opiskelijasarjan pisteestä.

Numeroa noudettaessa tulee esittää opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus.

Opiskelijasarjan pisteellä voi myös opiskelijakorttia näyttämällä siirtää osallistumisensa opiskelijasarjaan, jos on aiemmin ilmoittautunut HCR:lle yleiseen sarjaan. Mahdollista ylimääräistä ilmoittautumismaksua ei kuitenkaan palauteta enää tässä vaiheessa.

Huomioithan, että opiskelijoiden erityisosallistumismaksu koskee vain OLL:n jäsenjärjestöjen opiskelijoita. Jos et ole varma oman ylioppilas- tai AMK-opiskelijakuntasi kuulumisesta OLL:n, voit tarkistaa asian osoitteesta http://www.opiskelijaliikunta.fi tai liikuntasihteeriltä.Mahdollisesti puuttuva osa maksusta voidaan periä kisatoimistossa ennen kilpailunumeron antamista.

Lisätietoa ja ohjeet opiskelija-sarjaan ilmoittautumisesta OLL:n sivulta TÄSTÄ.

Suomen Urheiluliitto ry on ottanut If Vahinkovakuutus Oy:stä tapaturmavakuutuksen, joka kattaa osanottajille Helsinki City Run (HCR) -juoksutapahtuman aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (3 000 euroon asti). Vakuutus on voimassa 13.5.2017 Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin kuuluvilla henkilöillä. Vakuutusnumero on SP1143732. Korvausta voit hakea Internetissä osoitteessa if.fi/henkilovahinko tai soittamalla numeroon 010 514 2243.
 
Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista kunnes korvausasia on käsitelty Ifissä. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää vahinkokäsittelyä varten. Lisätietoa vakuutuksesta ja -ehdoista saat kyseisen tapahtuman Internet-sivuilta.

Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, niin huomioithan, että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.

Helsinki City Run ei palauta juoksijan osanottomaksua missään tapauksessa. Peruutuksesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa organisaatiolle.

Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Helsinki City Run osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle juoksijalle saman vuoden tapahtumaan 10 € uudelleenrekisteröitymismaksulla. 

Uudelleenrekisteröinti tapahtuu koodilla, jonka osallistumisoikeudestaan luopuva juoksija noutaa omasta henkilökohtaisesta juoksijaprofiilistaan. Hän välittää sen hänen tilalleen rekisteröityvälle juoksijalle, joka maksaa 10 € maksun.

​Ohje:

Muistathan päivittää osoitetietosi ajan tasalle, jotta varmistat Helsinki Running Events -lehden sekä muun tärkeän tapahtumaa koskevan materiaalin saapumisen oikeaan osoitteeseen. Osoitteen voi päivittää kirjautumalla omaan profiiliin ilmoittautumisvahvistuksessa sähköpostiin tulleilla käyttäjänimellä ja salasanalla.

Lehden vuosikerrassa on kolme numeroa ja se lähetetään kaikille HCR-, HCM- Street- ja/tai Mini -tapahtumaan ilmoittautuneille sekä aikuisten tapahtumsissa aikaisemman vuoden osallistujille. Lehden arvioidut ilmestymispäivät ovat huhtikuussa, heinäkuussa ja marras-/joulukuussa.

Jokainen 3 tunnin määräajassa maaliin tullut saa Helsinki City Run -mitalin. Yleisessä sarjassa palkitaan kolme parasta naista ja miestä. Eri sarjojen voittajat (1/sarja) palkitaan tavarapalkinnoin.

Miesten ja naisten yleisen sarjan parhaat palkitaan stadionilla heti maaliintulon jälkeen pidettävässä seremoniassa. Muiden sarjojen parhaiden palkinnot lähetetään postilla kotiin tapahtuman jälkeen. Joukkuekilpailussa palkitaan paras joukkue kotiin lähetettävin tavarapalkinnoin. 

Helsinki City Runilla on ensimmäistä kertaa tänä vuonna rahapalkinnot naisten ja miesten yleisessä sarjassa. Voittaja kuittaa 1000 €, toinen 750 € ja kolmas juoksija 500 €. Lisäksi luvassa on tuotepalkintoja. 

Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää oman osallistumisoikeuden lääkärintodistuksella itselleen seuraavan vuoden tapahtumaan, mikäli on maksanut ilmoittautumisen yhteydessä peruutusturvamaksun. Peruutusturvamaksu on 10 €. Huomioithan, että maksu tulee suorittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Sitä ei voi suorittaa jälkikäteen.

Peruutusturvamaksulla juoksija voi siirtää osallistumisensa seuraavan vuoden tapahtumaan, kun hän on juoksupäivään mennessä lähettänyt organisaatiolle kopion lääkärintodistuksesta postitse (postileima viimeistään juoksupäivänä) tai sähköpostin liitteenä. Katso osoitteet YHTEYSTIEDOT-sivulta.

Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan.

Suomen suurin puolimaraton, Helsinki City Run, kokee useita muodonmuutoksia ensi keväänä. Merkittävin juoksijoille konkreettisesti näkyvin muutos on 13. toukokuuta juostavan tapahtuman reitin uudistuminen useasta kohtaa. Juoksun lähtö vaihtaa niin ikään paikkaa. Useita mäkiä poistuu reitiltä ja luvassa onkin entistä nopeampi ja tasaisempi reitti.
 
Muutokset kootusti:

  • Perinteinen lähtösuora, Vauhtitie, on ensi keväänä tietöiden vuoksi suljettu. Juoksun lähtöalue tulee siirtymään lähemmäs Kisatoimistoa Mäntymäen kentälle, johon rakentuu näyttävä lähtöalue. Matka varustesäilytyksestä lähtöön lyhenee noin 300 m.
  • Noin 9,5 km kohdalla kaarretaan Paciuksenkadulta Seurasaarentielle. Seurasaarentietä juostaan koko upea ja kaunis reitti rantoja myötäillen ohi Seurasaaren ja saavutaan Ramsaynrannan itäpuolen kevyen liikenteen väylää Paciuksenkadun alitukseen. Tästä matka jatkuu edellisvuoden tapaan Pikkuhuopalahden läpi Hakamäentielle.
  • Hakamäentie/Vihdintie ylitetään siltaa pitkin ja jatketaan suoraan läpi Kauppalan-puiston ja Matkamiehentietä ja Nuijamiehentietä kohti pohjoista Haagaa. Noin 300 m Metsäläntien alituksen jälkeen käännytään kohti Keskuspuistoa, jossa reitti pysyttelee Keskuspuiston tasaisimmilla teillä. Kohti maalia käännytään Maunulan uurnalehdon eteläpuolelta ja paluureitti Keskuspuistonväylää on loivapiirteistä nopeasti juostavaa reittiä. Metsäläntien alituksen jälkeen noustaan reitin korkeimmalle kohdalle (22,8 m) eläinten hautausmaan kupeessa, josta lähdetään viimeiselle tasaiselle 4 kilometrille, laskettelemaan kohti Sonera Stadiumin maalia (4 m merenpinnasta).

Helsinki City Run puolimaratonin ilmoittautuminen käy kuumana ja mukana on jo tuhansia juoksijoita. Osallistumishinta nousee portaittain, yleensä kuun vaihteessa. Ilmoittautumisen voi maksaa myös työnantajan tarjoamilla liikuntaeduilla.
 
Tervetuloa mukaan kokemaan kauneinta Helsinkiä parhaassa seurassa!
 
Lue lisää reitin reittikuvauksesta

Matkaan lähdetään 10 eri lähtöryhmässä.

Reitti on opastettu risteyksien osalta ja jatkuu risteyksissä aina suoraan, jollei opastein ole muuta kerrottu. Kilometrit on merkitty reitin varrella. Juoksureittiä valvovat tapahtuman liikenteenohjaajat sekä poliisi.

Kaikki tapahtumaan osallistuvat sitoutuvat ilmoittautuessaan noudattamaan Helsinki City Run –puolimaratonin (HCR) sääntöjä. Juoksun vastuullisena järjestäjänä toimii Suomen Urheiluliitto ry. HCR:lla noudatetaan Kansainvälisen Yleisurheiluliiton (IAAF) kilpailusääntöjä. Tapahtuman tarkemmat säännöt

Tapahtumassa on seuraavat ikäsarjat: M/N yleinen, N35, N45, N55, M40, M50 ja M60 vuotta.

Juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymäajan mukaan. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Jos juoksija haluaa juosta yleisessä sarjassa ikäsarjan sijaan, voi sen valita ilmoittautuessa tai myöhemmin kirjautumalla omaan ilmoittautumisprofiiliin.

Juoksun aikana järjestetään tapahtumakuvaus. Juoksijat kuvaa reitin varrella MarathonFoto, joka tarjoaa kuvat katseluun ja myyntiin tapahtuman jälkeen. Myös järjestäjä kuvaa omien kuvaajiensa toimesta juoksijoita. 

Juoksijoilla on mahdollisuus käyttää MarathonFoton kuvauspalvelua vain, jos he ovat antaneet luvan tietojensa luovuttamiseen kuvauspalvelun käyttöön ilmoittautumisen yhteydessä tai juoksijan profiilissa. Ilman tätä lupaa et voi katsella ja ostaa kuviasi juoksun jälkeen, koska numerolapun yhdistäminen oikeaan juoksijaan ei tällöin enää onnistu. Mikäli haluat pystyä katsomaan ja tilaamaan kuviasi juoksun jälkeen, mutta olet kieltänyt tietojesi luovutuksen, voit poistaa kiellon vielä ennen tapahtuman lähtöä sähköpostitse tai kisatoimiston info-pisteellä. Siiry Marathonfoton sivulle katsomaan HCR-kuvia (2016). 

Kuvien kohdistaminen juoksijoiden numeroihin kestää n. 2-3 päivää tapahtuman jälkeen. Tapahtumakuviin liittyvissä asioissa juoksijoita palvelee MarathonFoton asiakaspalvelu.

Järjestäjän ottamat kuvat
Tapahtumassa kuvataan myös järjestäjän toimesta. Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Helsinki City Runin aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille. Profiilissa annettu valokuvauslupa koskee MarathonFoton kuvapalvelua, hyväksymällä säännöt jokainen juoksija voi tulla kuvatuksi tapahtumassa.

Tulokset julkaistaan tapahtuman internet-sivulla www.helsinkicityrun.fi/tulokset
Juoksun väliajat ja lopulliset tulokset päivittyvät tapahtuman tulossivulle realiajassa tapahtuman aikana.

Yritykset saavat ilmoittautumisen maksutavaksi laskun lisäämällä oman joukkueensa HCR:lle.

Yrityksen yhteyshenkilö lisää ilmoittautumisen etusivulta joukkueen tiedot ilmoittautumisjärjestelmään ja saa itselleen joukkuuen johtajan tunnukset, joilla pääsee hallinnoimaan oman joukkueen ilmoittautumistietoja. Joukkueen johtaja voi lisätä juoksijat omaan joukkueeseen tai juoksijat voivat itse tehdä omat ilmoittautumisensa kirjautumalla joukkueen tunnuksilla joukkueen jäseneksi.

Joukkueen kaikki osallistumismaksut lisätään samalle laskulle. Joukkueen johtaja pääsee tarkastamaan laskun tilanteen ja vastaa sen maksuun toimittamisesta haluamallaan hetkellä. Mikäli laskun maksun jälkeen joukkueeseen tulee uusia juoksijoita, näiden ilmoittautumiset kerääntyvät uudelle laskulle.

Juoksijat voivat täyttää ilmoittautumislomakkeen myös käyttämällä omia Facebook-tunnuksiaan, jolloin ilmoittautuminen yhdistyy omaan Facebook-tiliin. Facebookiin tulee näin ilmoitus siitä, kun ilmoittautuminen Helsinki City Runille on tehty sekä ilmoitus juoksun väliajoista sekä tuloksesta.

Toimi siis näin:

1. Lisää joukkue HCR-ilmoittautumisjärjestelmään

2. Saat sähköpostilla vahvistusviestin, jossa on sekä juoksijoiden, että joukkueen johtajan tunnukset

3. Jaa tunnukset juoksijoille ilmoittautumista varten tai lisää heidät joukkueeseen itse kirjautumalla joukkueen hallintasivulle

4. Tarkastele joukkueen ilmoittautumis- ja laskutietoja hallintasivulla

5. Maksa / toimita maksuun joukkueen ilmoittautumisista syntynyt lasku (tulosta se itse joukkueenjohtajan tunnuksilla kun viimeinen juoksija on lisätty)

 

HUOM!

Tehtyjä ilmoittautumisia ei voi perua.